Svart Wit-Julöl

svartwitAlk Vol% 7,0%
OG: 1.060 SG
FG: 1.007 SG
Färg : 75 EBC
Bitterhet: 41 IBU

Malt & socker
2,4 kg  Pale-malt
1,2 kg Vetemalt
0,85 kg Kristallmalt (Caramunich I)
1,2 kg  Puffat vete
0,2 kg  Chokladmalt (Carafa I)
0,4 kg  Kandisocker

Vatten
25 l till inmäskning
3,5 l till lak

Mäskschema
70 min 67 °C
15 min 78 °C
Bryggd på Speidel Braumeister
Humle
25 gram Amarillo Pellet 70 min
25 gram Amarillo Pellet 10 min
30 gram Amarillo Pellet 1 min

Kryddor (i tinktur)
30 gram Apelsinskal koktid 1 min
20 gram Korianderfrö koktid 1 min
15 gram Nejlika koktid 1 min
15 gram Kanelstång koktid 1 min
5 gram Stjärnanis koktid 1 min
5 gram Pomeransskal koktid 1 min

(Ev 1 g Saffran) eller

Honung från Lassegården (2 g per flaska)

Koktid
Total koktid vört: 80 min

Jäst: Wyeast 3944-Belgian Witbier Flytande

Jässtemperatur och jästid
Primärjäsning    20 dagar vid 18 grader
Sekundärjäsning 7 dagar vid 18 grader, på flaska med Honung

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s