Belgisk Wit

Belgisk Wit

Beersmithrecept

OG: 1.044  Uppskattad FG: 1.010 Uppskattad ABV: 4,9  %

Bitterhet: 20.4

Uppskattad Färg: 7.7 EBC

All Grain (Hoegaarden-klon)

  • 2.50 kg     Pilsnermalt
  • 2.00 kg     Puffat vete
  • 0,25 kg     Vetemalt
  • 0.25 kg     Havremalt
  • 35.00 g     Spalter Selectpellets [4.4 %] – Kok  60.0 min
  • 10.00 g     Stött Korianderfrö (Kok 20.0 min)
  • 15.00 g     Pomeransskal, bitar (15 g) eller mald (15 g)  (Kok 10.0 min)
  • 20.00 g    Stött Korianderfrö  (Kok 10.0 min)
  • 1.0 pkg     Belgian Wit Alejäst WLP 400

Mäsksteg:

Proteinrast            Tillsätt 25 liter vatten     52.0 C      20 min

Försockringsrast 1 (Betaamylas)                   62.0 C     30 min

Försockringsrast 2 (Alfaamylas)                   72.0 C      30 min

Utmäsk: Tillsätt 5 liter vatten 78.0 C 10 min

Koktid:                                                              102.0 C    60 min

11 dagars primärjäsning, 6 dagar på sekundär eller 17 dagar primär.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s