Belgisk Wit
OG: 1.044 Uppskattad FG: 1.010 Uppskattad ABV: 4,9 %
Bitterhet: 20.4
Uppskattad Färg: 7.7 EBC
All Grain (Hoegaarden-klon)
- 2.50 kg Pilsnermalt
- 2.00 kg Puffat vete
- 0,25 kg Vetemalt
- 0.25 kg Havremalt
- 35.00 g Spalter Selectpellets [4.4 %] – Kok 60.0 min
- 10.00 g Stött Korianderfrö (Kok 20.0 min)
- 15.00 g Pomeransskal, bitar (15 g) eller mald (15 g) (Kok 10.0 min)
- 20.00 g Stött Korianderfrö (Kok 10.0 min)
- 1.0 pkg Belgian Wit Alejäst WLP 400
Mäsksteg:
Proteinrast Tillsätt 25 liter vatten 52.0 C 20 min
Försockringsrast 1 (Betaamylas) 62.0 C 30 min
Försockringsrast 2 (Alfaamylas) 72.0 C 30 min
Utmäsk: Tillsätt 5 liter vatten 78.0 C 10 min
Koktid: 102.0 C 60 min
11 dagars primärjäsning, 6 dagar på sekundär eller 17 dagar primär.