Tjeckisk pilsner

Brygginstruktion Tjeckisk pilsner

Tjeckisk Pilsner

Beersmithrecept

Tjeckisk/Böhmisk pilsner

  • 5,0 kg Pilsnermalt
  • 0,6 kg Ljus karamellmalt
  • 0,2 kg Caramünich 1

Mäskning:

60 min på 67 grader med 25 liter vatten vid inmäsk, 5 liter efter utmäsk på 78 grader

  • 20 g Magnum vid 60 min
  • 40 g Saaz vid 15 min
  • 40 g Saaz vid 3 min
  • 20 g Saaz vid 0 min

Jäst Saflager 34/70

  • 12 grader 8 dagar
  • 8 grader 8 dagar
  • 5 grader 14 dagar
  • Fat/Flaska 2 grader 35 dagar eller kortare
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s