Tysk Pilsner

Tysk pilsner
Beersmithrecept
Style: German Pilsner (Pils)
TYPE: All Grain

Recipe Specifications
--------------------------
OG: 1,050
FG: 1.008 
Alk Vol%: 5,5%
Estimated Color: 7,0 EBC
Estimated IBU: 41,1 IBUs
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------         
5,00 kg               Pilsner 
0,30 kg               Munich I 
0,30 kg               Wheat Malt, Pale      
90,00 g               Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] (Boil 60 min)
                      Worth Chiller (Boil 20 mins)                 
0,40 ml               Irish Moss (Boil 15,0 mins)                
35,00 g               Saaz [4,00 %] - Boil 10,0 min            
1,0 pkg               Saflager Lager (DCL/Fermentis #W-34/70)   

----------------------------
Mash In           25 l of water         67,0 C        60 min        
Mash Out                                78,0 C        10 min        

Sparge: Fly sparge 5 l water
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s