Trappist-ish Westergoethland 12
150105 Trappist Westvleteren 12-klon
Belgian Dark Strong Ale 18E
Volym 14,5 liter (19 liter inmäsk och 5 liter lakning)
OG 1089
FG 1012?
Alkohol 10.2 Vol%
Beska 32 IBU
Färg 49 EBC
pH-stabilisator 5.2, 1 matsked innan mäskstart.
Pilsnermalt (weyermann) (2rad) hel, 3,9 EBC 3,86 kg
Belgisk Alemalt (Dingemans) (2rad) hel, 5,9 EBC 2,12 kg
Flytande Mörk Kandisirap (Brewferm) 4×325 g, 180-220 EBC 1,3 kg (alt. 2 påsar Candi Syrup D-180 0,96 kg) vid 10 minuter före Flame-out.
Brewer’s Gold 4,5% alfasyra, 28 g 60 min
Hallertauer Mittelfrüh 3,6% alfasyra, 28 g 30 min
Kylspiral 20 min
Protafloc 1 dos 20 min
Styrian Golding Bobek pellets 1,7% alfasyra, 28 g 15 min
Wyeast 3787 Belgian Trappist High Gravity 1 paket.
Mäsk 60 min på 64 grader 15 min på 76 grader.
Kok 90 min.
OG 1.013 150120, fattappad då och flasktappad 150201 efter kolsyrning.
41 st á 33 cl.
Speidel Braumeister 20 liter.