Westergoethland 12 2.0

backup999Trappist-ish Westergoethland 12

150105 Trappist Westvleteren 12-klon

Belgian Dark Strong Ale 18E
Volym 14,5 liter (19 liter inmäsk och 5 liter lakning)
OG 1089
FG 1012?
Alkohol 10.2 Vol%
Beska 32 IBU
Färg 49 EBC
pH-stabilisator 5.2, 1 matsked innan mäskstart.
Pilsnermalt (weyermann) (2rad) hel, 3,9 EBC 3,86 kg
Belgisk Alemalt (Dingemans) (2rad) hel, 5,9 EBC 2,12 kg
Flytande Mörk Kandisirap (Brewferm) 4×325 g, 180-220 EBC 1,3 kg (alt. 2 påsar Candi Syrup D-180 0,96 kg) vid 10 minuter före Flame-out.
Brewer’s Gold 4,5% alfasyra, 28 g 60 min
Hallertauer Mittelfrüh 3,6% alfasyra, 28 g 30 min
Kylspiral 20 min
Protafloc 1 dos 20 min
Styrian Golding Bobek pellets 1,7% alfasyra, 28 g 15 min
Wyeast 3787 Belgian Trappist High Gravity 1 paket.
Mäsk 60 min på 64 grader 15 min på 76 grader.

Kok 90 min.

OG 1.013 150120, fattappad då och flasktappad 150201 efter kolsyrning.

41 st á 33 cl.

Speidel Braumeister 20 liter.

westergoethland

 

 

 

 

 

 

index2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s