Westergoethland 12 1.0

westergoethlandTrappist-ish Westergoethland 12

141213  Trappist Westvleteren 12-klon

  • Belgian Dark Strong Ale 18E
  • Volym 14 liter (19 liter inmäsk och 5 liter lakning)
  • OG 1089
  • FG 1012
  • Alkohol 10.2 Vol%
  • Beska 32 IBU
  • Färg 49 EBC
  • pH-stabilisator 5.2, 1 matsked innan mäskstart.
  • Pilsnermalt (weyermann) (2rad) hel, 3,9 EBC 3,86 kg
  • Belgisk Alemalt (Dingemans) (2rad) hel, 5,9 EBC 2,12 kg
  • Flytande Mörk Kandisirap (Brewferm) 4×325 g, 180-220 EBC 1,3 kg (alt. 2 påsar Candi Syrup D-180 0,96 kg) vid 10 minuter före Flame-out.
  • Brewer’s Gold 4,5% alfasyra, 50 g 60 min
  • Hallertauer Mittelfrüh 3,6% alfasyra, 50 g 30 min
  • Kylspiral 20 min
  • Protafloc 1 dos 20 min
  • Styrian Golding Bobek pellets 1,7% alfasyra, 50 g 15 min
  • Wyeast 3787 Belgian Trappist High Gravity 1 paket.

Mäsk 60 min på 64 grader 15 min på 76 grader.

Kok 90 min. Färdig 150106, 14 liter.

Speidel Braumeister 20 liter.

Originalet Westvleteren 12:

index2

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s