Vänerns Pärla 1.0

Vänerns pärla – Four grain-IPA

20130501-065202.jpg

WenernsPärlaÖletikett2

Vattnet hämtat direkt ur Vänern N 58° 49.465′, E 13° 43.021′

Amerikansk IPA (5C).

OG: 1,060. FG: 1,013, 6,2 Alk Vol%. Färg: 13-15 EBC. Beska: 74 IBU. Koktid: 60 min. 20,5 liter.

Ingredienser:

  • 5 kg Pale Malt (kornmalt) Weyermann 5,5-7,5 EBC
  • 0,2 kg Ekologisk Carahell Weyermann 20-30 EBC
  • 0,2 kg Vetemalt Weyermann 3-5 EBC
  • 0,2 kg Havremalt Thomas Fawcett 4,0-5,0 EBC
  • 0,2 kg Rågmalt Weyermann 6-10 EBC
  • 80 gram Cascade 6,9 % alfa koktid 60 min
  • 0,50 ml Protafloc (Koktid 20 min)
  • 1 st Kylspiral (Koktid 20 min)
  • 40 gram Cascade 6,9 % alfa koktid 15 min
  • 50 gram Cascade 6,9 % alfa koktid 5 min
  • 1,0 st American Ale II (Wyeast Labs #1272)
  • 50 gram Cascade 6,9 % alfa torrhumla i 5 dagar

Inmäsk 25 l Vänervatten 67 C 90 min Utmäsk 78 C 10 min

Lakning: 5 l Vänervatten på 72 C

Speidel Braumeister version 20 liter

Bryggdag 2013-03-12, tappdag 2013-03-26, jäsning 15 grader 14 dagar.

20130501-065202.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s