Vänerns Pärla 7.0

 

vanernsparlaVänerns Pärla 7.0 Four Grain IPA 150105.

Vatten

Sätt på Braumeistern, mäskstegen på 67 grader 90 min och 78 grader 10 min och kok 102 grader i 60 min.

Fyll på 25 liter vatten från Vänern.

Malt

5 kg Pale malt, 0,2 kg Carared, 0,2 kg Vetemalt, 0,2 kg Havremalt och 0,2 kg Rågmalt. Krossa i maltkrossen.

Mäsk
Mäska in 67 grader 90 min. 78 grader 10 min. 5 liter lakvatten 72 grader.

40 g Cascade vid 60 min. 0,4 ml Protafloc vid 20 min. 40 g Amarillo vid 15 min. 40 g Amarillo vid 5 min. 40 g Amarillo i torrhumlingspåse med glaskulor och en sötvattenspärla.

Kok
Starta kok 60 min.

Humle

Tillsätt humlen enligt ovan.

Jäst

Safale US-o5

Torrhumling

I med torrhumlingspåsen med Amarillo och 1 st sötvattenspärla som ska ligga i 8 dagar.

21 liter i jäskärlet 20150105.

Alk Vol%: 6,2 %, EBC dvs färg: 15, Bitterhet: 72 IBU.

Uppmätt OG (150105) : 1,055.

Uppmätt FG (150113): 1,010

FG (150120):1,008 och fattappad 150120, flasktappad 150201.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s