Belgisk Wit (# No.008)

Belgisk Wit Bryggning 120922 :

Belgisk Wit, All Grain (Hoegaarden-klon)

Kokmängd 26 liter, slutlig mängd 21 liter
Ingredienser

  • 2.50 kg     Pilsnermalt Weyermann           50  %
  • 2.00 kg     Puffat vete Weyermann            40%
  • 0,25 kg     Vetemalt Weyermann                5 %
  • 0.25 kg     Havremalt  Weyermann            5 %
  • 35.00 g     Spalter Selectpellets [4.4 %] – Kok  60.0 min      20.4 IBU
  • 10.00 g     Stött Korianderfrö (Kok 20.0 min)
  • 25.00 g     Pomeransskal, bitar (10 g) och mald (15 g)  (Kok 10.0 min)
  • 20.00 g    Stött Korianderfrö  (Kok 10.0 min)
  • 1.0 pkg     Belgian Wit Alejäst WLP 400 Uppskattad OG: 1.052
    Uppskattad FG: 1.010
    Uppskattad ABV: 5,5  %
    Bitterhet: 20.4
    Uppskattad Färg: 7.7 EBC

Mäsksteg:
Proteinrast            Tillsätt 25 liter vatten     52.0 C      20 min
Försockringsrast 1 (Betaamylas)                   62.0 C     30 min
Försockringsrast 2 (Alfaamylas)                   72.0 C      30 min
Utmäsk:                Tillsätt 5 liter vatten         78.0 C     10 min
Koktid:                                                              102.0 C    60 min

11 dagars primärjäsning, 6 dagar på sekundär eller 17 dagar primär.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s