Kölner Abend (#No. 007)

Recept Kölner Abend (#No. 007) Bryggd 120630

Mörk Kölsch, All-Grain

20 liter, uppmätt OG 1.052, uppskattad FG 1,006, EBC 19,5, IBU 29,2, 5,0 % ABV.

  • 3,05 kg Pilsnermalt Weyermann 61,6%
  • 0,72 kg Caramunich I Weyermann 14,5 %
  • 1,045 Carapils Weyermann
  • 0,685 kg Münchnermalt (Munich 1) Weyermann 13,8%
  • 0,5 kg Vetemalt Weyermann 10,1%
  • 30 g Hallertauer Tradition [5,70 %] – Kok 60   15,3 IBUs
  • 6 g Hallertauer Mittelfrueh [4,60 %] – Kok 30  2,1 IBUs
  • 24 g Hallertauer Tradition [5,70 %] – Kok 20    7,4 IBUs
  • 2,00 ml Irish Moss (Kok 15 min)
  • 12 g Hallertauer Tradition [5,70 %] – Kok 10  2,2 IBUs
  • 28 g Hallertauer Hersbrucker [4,10 %] – Kok 5  2,2 IBUs
  • Kölschjäst Wyeast 2565, 7 dagar primär i 15 grader, 14 dagar sekundär i 14 grader.

Mäsksteg:

  • Syrarast 52 grader 20 min(25 liter vatten)
  • Försockringsrast 1 62 grader 30 min
  • Försockringsrast 2 67 grader 30 min
  • Utmäsk 78 grader 10 min (5 liter vatten)

Speidel Braumeister 25 l

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s