Pilsner (#No. 005)

Recept Pilsner (#No. 005) Bryggd 120630

Tysk pilsner, All-Grain

Bryggmästare Ronald Lundgren, Assist Ingmar

Batch Size (fermenter): 20,00 l   Bottling Volume: 19 l Measured OG: 1,050,  Estimated Color: 7,0 EBC, Estimated IBU: 41,1, Boil Time: 60 Min.

Ingredients:

5,00 kg   Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC)            89,3 %

0,30 kg    Munich I (Weyermann) (14,0 EBC)              5,4 %

0,30 kg    Wheat Malt, Pale (Weyermann) (3,9 EBC)         5,4 %

90,00 g   Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %]   36,0 IBUs

0,40 ml   Irish Moss (Boil 15,0 mins)

35,00 g    Saaz [4,00 %] – Boil 10,0 min                5,1 IBUs

1,0 pkg     Saflager Lager (DCL/Fermentis #W-34/70)

Mash In    Add 25 l of water          67,0 C        60 min

Mash Out  78,0 C        10 min

Sparge: Fly sparge with 5,0 l water

Speidel Braumeister 25 l

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s