Vitöl (# No.004)

Vitöl (# No.004) Bryggning 2012-06-03

Weizenbier, Weissbier (sydtysk), All-Grain

OG 1,054 ,Est ABV 5,8 %, 10,3 IBU, 6,7 EBC

Malt: Vetemalt 3,6 kg Weyermann

Pilsnermalt 1,9 kg Weyermann

Humle: Hallertauer Hersbrucker (4,1% alfasyra) 23 g vid 60 min och 10 g vid 5 min.

Jäst: Weihenstehpan Weizen (Wyeast 3068)

Mäskning: Syrarast 44 grader i 30 min, proteinrast 52 grader i 20 min, försockringsrast 1 62 grader i 30 min, försockringsrast 2 67 grader i 30 min, utmäsk 78 grader i 15 min.

Kokning: 102 grader (rullkok) i 90 min.

Primas med 188 g socker, ger på 20,8 liter 9 g socker/liter och karbonerad 2,8  CO2/liter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s