Åskär-IPA (# No. 001) 2012-04-01
6,7 % Alk Vol%, IBU 82 EBC 17,3
OG 1,066 FG 1,015
2000 g Maris Otter pale ale malt 3-4 EBC 34,2%
3100 g Pale Ale Malt Weyermann 6,5 EBC 53%
250 g Carared Weyermann 47,3 EBC 4,3 %
250 g Pale Crystal Malt Thomas Fawcett 50-70 EBC 4,3%
250 gram vetemalt Weyermann 3,9 EBC 4,3%
25 liter inmäsk 67 grader 90 min
Utmäskning 77 grader 10 min
Bitterhumle: 90 min, Cascade: 65 g
Smakhumle: 60 min, Amarillo: 30 gram
Smakhumle: 15 min, Cascade: 30 g
Aromhumle: 5 min, Cascade: 50 g
Torrhumle: Amarillo 20 g: Cascade: 30 g i sex dagar i sekundärjäsning (2012-04-08)
Amarillokottar 2011, 11,2 % alfasyra, Cascadekottar 2010 7,6% alfasyra
Jäst: Wyeast American II 1272
Flasktappning/fattappning med 5 g/l socker till karbonering gjordes 14/4.