Åskär-IPA (# No. 001)

Åskär-IPA (# No. 001) 2012-04-01 

6,7 % Alk Vol%, IBU 82 EBC 17,3

OG 1,066 FG 1,015

2000 g Maris Otter pale ale malt 3-4 EBC 34,2%

3100 g Pale Ale Malt Weyermann 6,5 EBC 53%

250 g Carared Weyermann 47,3 EBC 4,3 %

250 g Pale Crystal Malt Thomas Fawcett 50-70 EBC 4,3%

250 gram vetemalt Weyermann 3,9 EBC 4,3%

25 liter inmäsk 67 grader 90 min

Utmäskning 77 grader 10 min

Bitterhumle: 90 min, Cascade: 65 g

Smakhumle:  60 min, Amarillo: 30 gram

Smakhumle:  15 min, Cascade: 30 g

Aromhumle: 5 min, Cascade: 50 g

Torrhumle: Amarillo 20 g: Cascade: 30 g i sex dagar i sekundärjäsning (2012-04-08)

Amarillokottar 2011, 11,2 % alfasyra, Cascadekottar 2010 7,6% alfasyra

Jäst: Wyeast  American II 1272

Flasktappning/fattappning med 5 g/l socker till karbonering gjordes 14/4.

Drickfärdigt 14/5. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s